در این مطلب قصد داریم آموزش ساده ای را برای اورکلاک کردن انواع کارت گرافیک برای شما بازگو کنیم، با دسته2 پیسی همراه باشید.
اول از همه میریم سراغ اصطلاح اورکلاک، اورکلاک چیست و چه کاربردی دارد؟
پردازنده ها و چیپست های کامپیوتری دارای یک فرکانس مشخص و نرمال هستند. مثلاً یک پردازنده با فرکانس ۳ گیگاهرتز در حالت عادی می تواند با فرکانس ۳ گیگاهرتز به تجزیه و آنالیز اطلاعات بپردازد. البته فرکانس کاری نمی تواند قدرت نهایی یک پردازنده را مشخص کند.
در اورکلاک ما میخواهیم فرکانس کاری پیش فرض یک هسته پردازشی را به صورت دستی افزایش دهیم. مثلاً پردازشگر ۳ گیگاهرتز ما با اورکلاک دستی میتواند به ۳.۲ یا بیشتر افزایش یابد. این کار باعث میشود سرعت پردازش و آنالیز اطلاعات این پردازنده بالا رود. نهایت اورکلاک یک پردازشگر بستگی به پایداری آن پردازنده از نظر دما و کارکرد درست آن، که به اصطلاح stable گفته میشود دارد.
چرا آورکلاک پردازشگر یک اقدام ریسکی است؟
اولین مسئله در اورکلاک کردن پردازشگر مشکل دما است، شما بایستی قدم به قدم عمل اورکلاک را انجام دهید و از افزایش فرکانس ناگهانی و بیش حد اجتناب کنید. این کار باعث ایجاد دمای مضاعف می شود و ممکن است قطعات کامپیوتری شما بسوزد.
در قدم اول اورکلاک کردن شما به یک محیط ویندوز نیاز دارید
قدم دوم شما به یک بنچمارک نیاز دارید نرم افزار بنچمارک پیشنهادی ما Furmark است برای دانلود کلیک کنید.
نرم افزار بنچمارک گیری کمک میکند، تا بعد از اعمال آورکلاک تغییرات حاصل آمده را مشاهده نمایید.
قدم سوم نرم افزار msi afterburner دانلود کنید.
این نرم افزار ساخت شرکت msi برای کارت گرافیک های خود است، اما روی دیگر کارت گرافیک آن نیز جواب دهی دارد.
برای شروع کار از فرکانس و قدرت پردازشی پیش فرض قبل از انجام عمل آورکلاک furmark بگیرید. میزان fps یا همان فریم ریت و دمای کارت گرافیک را نوت برداری یا اسکرین شات کنید.
با کنترل مقدار دمای تولید شده در کارت گرافیک، میتوانید افزایش فرکانس کاری را ادامه دهید. اگر یکی از دوحالت زیر اتفاق افتاد :
- نرم افزار msi afterburner کرش می شود.
- درایور کارت گرافیک کرش می شود و در حین اجرای بازی تصاویر عجیب سیاه رنگ یا شطرنجی مشاهده می شود.
- کامپیوتر فریز می شود.
زمانی که یکی از این دو اتفاق رخ داد، مشخص است که تعادل مابین ولتاژ ورود به کارت گرافیک و فرکانس کاری هسته های پردازشگر آن بر هم ریخته است. برای رفع مشکل به صورت زیر عمل کنید :
- فرکانس (GPU Clock) هسته پردازشگر را به یک مرحله قبل بازگردانید.
- ولتاژ ورودی کارت گرافیک را یک مقدار افزایش دهید تا باز هم قادر به افزایش فرکانس کاری پردازنده گرافیکی و ادامه دادن اورکلاک کردن کارت گرافیک باشید.
به منظور افزایش ولتاژ هم ابتدا با کلیک بر روی آیکون با نماد چرخ دنده در محیط برنامه وارد بخش تنظیمات آن شوید و سپس گزینه Unlock Voltage Control را مثل تصویر بالا فعال نمایید تا امکان کنترل ولتاژ به شما داده شود.