کارت گرافیک قطعه ای سخت افزاری است که وظیفه آن پردازش داده های گرافیکی میباشد. در کل دو نوع کارت گرافیک وجود دارد کارت گرافیک آنبرد و اختصاصی. مطالعه این مقاله به شما کمک می کند تا نوع کارت گرافیک خود را متناسب با نیازتان برگزینید.
بررسی کارت گرافیک آنبرد
این نوع کارت گرافیک تراشه ای می باشد که روی واحد پردازش مرکزی (CPU) قرار دارد و واحد پردازنده گرافیکی (GPU) آن با سی پی یو ترکیب شده است.
برای دیدن انواع پردازنده به همراه قیمت کلیک کنید.
مزایا و معایب کارت گرافیک آنبرد
این نوع از کارت گرافیک ها ارزان قیمت در می آیند؛ مصرف انرژی کمی دارند و چون چیپست آن روی سی پی یو قرار گرفته جایی روی برد اشغال نمی کند.
کارت گرافیک های آنبورد نمی توانند داده های گرافیکی سنگین را پردازش کنند به همین جهت مناسب گیمینگ و اجرای نرم افزار های گرافیکی سطح بالا و حرفه ای نمی باشد.
کارت گرافیک های آنبرد دارای حافظه اختصاصی نیستند به همین جهت از حافظه اصلی سیستم استفاده می کند. مثلا اگر سیستم شما دارای ۴ گیگابایت حافظه رم (RAM) باشد کارت گرافیک در هر موقع که نیاز داشت بخشی از حافظه رم را برای پردازش های گرافیکی مورد استفاده قرار می دهد.
کارت گرافیک آنبرد گرمای کمی تولید می کنند به همین جهت مصرف برق و انرژی پایینی دارند.
بررسی کارت گرافیک اختصاصی
کارت گرافیکی اختصاصی همانگونه که از نامشان پیداست قطعه سخت افزاری می باشد که وظیفه پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد. کارت گرافیک های اختصاصی دارای رم برای پردازش های گرافیکی و همچنین اکثرا یک فن برای خنک نگه داشتن خود دارند.
مزایا و معایب کارت گرافیک های اختصاصی
همانگونه که گفته شد کارت گرافیک های اختصاصی به دلیل اینکه دارای رم و فن می باشد قطعی بزرگ و جا گیری می باشد که برعکس کارت های گرافیک آنبرد مصرف برق و انرژی بالایی دارد همچنین گران قیمت هستند.
کارت گرافیک های اختصاصی مناسب پردازش داده های سنگین گرافیکی می باشند و قابلیت ارتقا دارند.

کارت گرافیک مناسب برای شما کدام است؟
با توجه به مطالب قبلی که گفته شد دریافتیم که کارت گرافیک های آنبرد ارزانتر از کارت گرافیک های اختصاصی هستند، جای کمتری اشغال می کنند و حرارت کمی نسبت به کارت گرافیک اختصاصی تولید می کنند.
در مقابل این کارت گرافیک های اختصاصی دارای حافظه رم مخصوص خود هستند که برای پردازش های گرافیکی از آن استفاده می کنند.
اگر شما یک کاربر حرفه ای هستید و سیستم خود را برای گیمینگ یا استفاده از نرم افزار های گرافیکی سنگین می خواهید، می بایست کارت گرافیک اختصاصی خریداری نمایید. اگر قرار است از سیستم خود برای کارهای روزمره مانند گشت و گذار در اینترنت، دیدن فیلم یا حتی انجام بازی های ساده استفاده نمایید کارت گرافیک آنبرد بهترین گزینه برای شما خواهد بود و نیاز نیست هزینه های اضافی بابت آن پرداخت نمایید. فرضا این نوع از کارت گرافیک ها برای اجرای اغلب برنامه های Adobe قدرت کافی را دارا می باشند. اگر یک پردازنده نسبتاً قوی داشته باشید حتی می توانید ویدیوهای 4k را نیز تماشا کنید.
مطالب دیگر را در وبلاگ ببینید.
سایت خیلی خوبی دارید
امیدوارم موفق باشید