مادربرد بردی است که بقیه قطعات کامپیوتر به آن وصل میشوند. اینکه مادربرد با کدام سی پی یو و رم هایی کار میکند، اصلیترین مسئله مدنظر خریداران است و پشتیبانی از رم های DDR1 تا DDR4 و سوکت های مختلف سی پی یو اینتل و AMD دغدغه اصلی و اولیه در خرید مادربرد است.
انواع مادربرد طیف بسیار زیادی دارند، درمورد پشتیبانی از رم انواع DDR1، DDR2، DDR3، DDR4 و درمورد پشتیبانی از سی پی یو سوکت های 775، 1156، 1155، 1150، 1151، 1200 در مادربردهای اینتل ساپورت، و AM2، AM2+، AM1، AM3، AM3+، FM1، FM2، FM2+، TRX4 در مادربردهای AMD از پرکاربردترین موارد هستند. تعداد سوکت رم، نوع و تعداد سوکت PCI و PCI-E ، تعداد و نوع سوکت های SATA و پورت های ورودی/خروجی پشت مادربرد از دیگر مسائل مدنظر خریداران است.
چیپست مادربرد نیز از موارد مهم در انتخاب مادربرد است، و اکثرا در نام مدل مادربرد از نام چیپست استفاده میشود، مثلا مادربرد H510 S2H دارای چیپست H510 است. معروفترین برندهای تولید کننده مادربرد ASUS، GIGABYTE و MSI هستند و برندهایی مثل ASROCK، FOXCONN، EliteGroup و Biostar به نسبت آنها محبوبیت کمتری دارند. مادربرد برخی از دستگاه ها مثل مینی کیس ها و آل این وان ها نیز عموما توسط تولیدکنندههای آن دستگاه ها مثل ASUS، DELL، HP، Apple و Lenovo تولید میشوند.
مادربردها به خاطر کاربردشان با عنوان هایی مثل گیمینگ Gaming و ماینینگ Mining نیز عرضه میشوند. و بطور مثال مادربرد های ماینینگ دارای سوکت های متعدد PCI-E 1X هستند و مادربردهای گیمینگ دارای نورپردازی بیشتر RGB و برخی امکانات دیگر هستند.
قیمت مادربرد به نسبت موارد گفته شده بسیار متغیر است ، درحال حاضر به طور عمومی اکثر مادربردهای آکبند در قیمت های مابین 50 تا 700 دلار قرار دارند. (یعنی با دلار 28 هزارتومان قیمتی مابین یک و نیم میلیون تومان تا بیست میلیون تومان